Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΛΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ

Εδώ και 35 χρόνια αγωνίζομαι μέσα από την Αριστερά. Ημουν μέλος στην ΚΝΕ, το ΚΚΕ, τον Ενιαίο ΣΥΝ, στο ΣΥΝ. Πριν από ένα χρόνο αποχώρησα από το ΣΥΝ, παραμένοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι η δυναμική βρίσκεται στο νέο εγχείρημα. Όμως το εγχείρημα αυτό δεν προχώρησε. Το τορπίλισαν οι ανανεωτικοί, δεν το στήριξαν οι του Αριστερού Ρεύματος και οι συνιστώσες στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων.

Την πρώτη βολή στο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια την έδωσε η Παπαρήγα και γενικότερα η ηγεσία του ΚΚΕ με τη στάση της στα γεγονότα του Δεκέμβρη, όταν έδειξε καθεστωτική νοοτροπία. Προσπάθησαν να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ήταν η δύναμη που κρύβεται «πίσω από τα γεγονότα». Αυτό δεν ήταν αλήθεια, αν όντως ήταν η δύναμη που έβγαλε στο δρόμο όλο αυτόν τον κόσμο, αυτό θα είχε καταγράφει και στις Ευρωεκλογές.

Επόμενο χτύπημα μετά το Δεκέμβρη ήταν το ξήλωμα των πιο μαχητικών συνδικαλιστών στην ΠΟΣΔΕΠ από τη συμμαχία μεταξύ ανανεωτικών του ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σαν επανέκδοση της Οικουμενικής. Ακολούθησαν η επίθεση του Κουβέλη για το ζήτημα της τρίτης θητείας, λες και ήταν μόνο αυτός που θα έχανε το βουλευτικό αξίωμα, μετά η επίθεση του Κύρκου περί «ταπεινωτικής ήττας» - από έναν άνθρωπο που βρίσκονταν μεταξύ 2 και 3% και με την ΕΑΡ παλιότερα και με το ΣΥΝ το 1993 να μένει εκτός Βουλής. Δυστυχώς η πολιτική του Αλέκου Αλαβάνου ήταν one man show πολιτική.

Πλειοψηφία

Είναι πολύ πιθανό, οι ανανεωτικοί να αποκτήσουν μέχρι και πλειοψηφία στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, να βγει πρόεδρος ο Κουβέλης, να πάει σε διαπραγματεύσεις στο ΠΑΣΟΚ, διακηρυγμένος και διακαής πόθος των ανανεωτικών και τότε όσοι βουλευτές δεν ακολουθήσουν να θεωρηθούν αυτοί ως αποστάτες! Εκεί θα πέσουν γέλια. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχουμε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση αλλά αντινεοφιλελεύθερη, που αφήνει πρόσφορο το έδαφος για τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα όταν μάλιστα δεν τηρούνται οι συλλογικές αποφάσεις ή είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών και δεύτερων σκέψεων.

Το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με εμπνέει. Την ώρα που οι σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν αρχηγό, εγώ ξέρω που βρίσκονται τα παιδιά τους, οι πρώην μαθητές μου, βρίσκονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε να οργανωθούμε και εδώ, να προχωρήσει το εγχείρημα, ελπίζοντας να μην το φάνε οι αρρώστιες που τρώνε το ΣΥΡΙΖΑ.

Ηλίας Σακούλας,

Εκπαιδευτικός, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Κορινθίας.

Υ.Γ Σε ό, τι αφορά τους συντρόφους που παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ θα είμαστε και μετά τις εκλογές, γιατί οι αγώνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου