Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Άμεση αποφυλάκιση του απεργού Μάριου Ζέρβα

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την για 5η εβδομάδα συνεχιζόμενη αυθαίρετη και άδικη προφυλάκιση στον Κορυδαλλό του γυμναστή Μάριου Ζέρβα, που συμμετείχε στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 11 Μαρτίου μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους.

Ο Μάριος Ζέρβας προφυλακίστηκε με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν στη διάρκεια της πορείας και παρότι πλήθος φωτογραφιών, άλλων στοιχείων και μαρτυρίες από δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων, αποδεικνύουν, αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν την αναίτια αυτή σύλληψη.

Η αυθαίρετη σύλληψη και προφυλάκιση του διαδηλωτή πλήττει ευθέως το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην απεργία και τη διαδήλωση. Παραβιάζει κατάφωρα οποιοδήποτε αίσθημα δικαίου. Επιχειρεί να σπείρει ένα μήνυμα φόβου προς το εργατικό κίνημα και κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο. την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σέρνει τη χώρα στο ΔΝΤ και ετοιμάζεται να επεκτείνει την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαρατάσσεται και στηρίζει το αίτημα των Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και χιλιάδων εργαζόμενων, φορέων και συλλογικοτήτων για “την άμεση αποφυλάκισή του Μάριου Ζέρβα και την παύση των διώξεων σε όλους τους συλληφθέντες της 11 Μάρτη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου