Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Όλοι στις Απεργιακές κινητοποιήσεις 21-22 Απρίλη


PDF Print E-mail

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 22 ΑΠΡΙΛΗ, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 10.30 π.μ.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την εξασφάλιση «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» μέσω των τοκογλυφικών δανείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ είναι μια πρόκληση που πρέπει να πάρει άμεση απεργιακή απάντηση. Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες στήνουν χορό κερδοσκοπίας πάνω στα ελληνικά ομόλογα και μας καλούν να κάνουμε θυσίες για να έρθει η ανάκαμψη των κερδών τους!

Η εκτίναξη στα ύψη των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για το πόσο προκλητικά σαθρές ήταν οι υποσχέσεις ότι αν υποστούμε το σοκ του προγράμματος σταθερότητας θα αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ. Με τον πιο προκλητικό τρόπο το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ κραύγαζε ότι όσο πιο γρήγορα επιβληθεί το πρόγραμμα σταθερότητας με τα μέτρα κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων, της διάλυσης του ασφαλιστικού, της νέας φορομπηξίας, της ιδιωτικοποίησης τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν να ανταποκρίνονται οι αγορές και θα αποφευχθεί η χρεοκοπία. Και όμως, η φούσκα της διεθνούς διπλωματίας της κυβέρνησης, που εμφάνισε ως εθνική επιτυχία την συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ στις 25 Μάρτη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το στήσιμο μηχανισμού «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», έσκασε με πάταγο.

Δεν μπορεί πλέον ούτε να τρομοκρατεί, ούτε να μας κοροϊδεύει μια κυβέρνηση που πρόβαλε την υποταγή στα μέτρα που εξυπηρετούν την διατήρηση της κερδοφορίας των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων σαν δρόμο για να σωθούν οι εργαζόμενοι από την κρίση του συστήματος. Τώρα είναι η ώρα να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η ταξική και άδικη πολιτική που τολμάει να μοιράζει τα 28δις στις τράπεζες όταν την ίδια ώρα ψηφίζει ένα φορολογικό νόμο που απαλλάσσει από την φορολογία τραπεζίτες και εφοπλιστές ενώ βάζει χέρι στους εργαζόμενους των 700 ευρώ!

Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προχωρώντας σε κλιμάκωση των αγώνων. Να κάνουμε σταθμό σε αυτή τη κατεύθυνση το κάλεσμα για 48ωρη πανεργατική κινητοποίηση στις 21-22 Απρίλη ώστε σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθεί δράση που να στέλνει το μήνυμα ότι δεν περνάνε τα μέτρα-θέλουμε τώρα κλιμάκωση! Η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 21-22 Απρίλη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για συντονισμένη δράση, για να οργανωθούν από τα κάτω αγώνες και απεργίες με διάρκεια ώστε να οδηγήσουμε σε ήττα την πολιτική της κυβέρνησης. Είναι ώρα για να οργανωθούν μέσα στους χώρους δουλειάς γενικές συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, για συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα κάτω σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Με απεργιακές επιτροπές να πάρουμε στα χέρια μας την ενημέρωση, τη μαζικοποίηση της συμμετοχής στην απεργία και τη διαδήλωση, την περιφρούρηση αλλά και τον συντονισμό τοπικά και κεντρικά, σπάζοντας την αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Αν οι γραφειοκράτες δεν μπορούν, εμείς μπορούμε να ενισχύσουμε τη δυναμική της νίκης των αγώνων. Για να ανατραπεί η επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, για να πάρει πίσω τις περικοπές στους μισθούς και τα δώρα, για να πετάξουμε συνολικά το πρόγραμμα σταθερότητας στα σκουπίδια.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Είναι ώρα η Αριστερά να αρθεί στο ύψος που απαιτούν εκατομμύρια εργαζόμενοι που μπήκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με την προσδοκία της νίκης. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πρόγραμμα της τις ληστρικές επιλογές των καπιταλιστών για να βγουν ισχυρότεροι στους ανταγωνισμούς που οξύνονται με τη κρίση πρέπει να προβάλουμε θαρρετά την αντικαπιταλιστική απάντηση στη κρίση.Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα πάγωμα του χρέους στους εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες. Αντί για ιδιωτικοποιήσεις εδώ και τώρα εθνικοποιήσεις των τραπεζών και εργατικό έλεγχο ώστε να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο το πού διαθέτονται χρήματα.Μείωση εδώ και τώρα των εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχυθούν οι δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση, την εκπαίδευση τη Υγεία. Έτσι θα βρεθούν τα χρήματα για τους γιατρούς που απεργούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Απαγόρευση των απολύσεων και μέτρα για την προστασία των ανέργων ώστε να μην φορτώνουν στις πλάτες μας τα αφεντικά τη κρίση. Να μην αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για την κρίση του συστήματος. Νομιμοποίηση των μεταναστών ώστε να ενισχυθούν τα Ασφαλιστικά ταμεία.Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες απέναντι στις αστυνομικές βαρβαρότητες, τις εκδικητικές προφυλακίσεις, την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο αγώνας ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης είναι αγώνας για την ρήξη και την ανατροπή του ίδιου του καπιταλισμού. Για τον κοινό αγώνα των εργαζόμενων στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ των Τραπεζιτών, για την σοσιαλιστική και κομμουνιστική κοινωνία όπου τον έλεγχο στη παραγωγή και τη κοινωνία θα έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Μπορούμε να νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου