Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ασφαλιστικό: να μην περάσει η σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων!


PDF Print E-mail

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, κλιμακώνει το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημά της. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση και απόρριψη από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, επιμένει στην υλοποίηση της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες, με επόμενους σταθμούς την κατάθεση του ασφαλιστικού τερατουργήματος Λοβέρδου, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και το γενικό ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Την ίδια στιγμή σε όλη την Ευρώπη παίρνονται μέτρα στην ίδια κατεύθυνση. Από τα «PIGS» του Νότου, μέχρι την Αγγλία και τη Γερμανία, οι αστικές τάξεις, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, λένε στους λαούς τα ίδια. Πρέπει «να πληρώσουμε τα χρέη», «να μειώσουμε τα ελλείμματα», «να πάψουμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας»! Και προχωρούν στο ξεθεμελίωμα κάθε δικαιώματος. Έχει γίνει πλέον πλατιά κατανοητό ότι ο περιβόητος «μηχανισμός στήριξης» είναι ένας μηχανισμός επιβολής των πιο βάρβαρων μέτρων που το κεφάλαιο προσπαθούσε να επιβάλει 30 χρόνια τώρα. Μιλούν για «αποφυγή της χρεοκοπίας», «σωτηρία της εθνικής οικονομίας» και «διέξοδο από την κρίση», αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του σε όλη την ΕΕ θέλουν να φορτώσουν με απίστευτη βιαιότητα τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες των εργαζομένων. Οι μειώσεις των μισθών, η ελαστικοποίηση της εργασίας, οι μαζικές απολύσεις, η κατά 30% αύξηση της τιμής του ρεύματος για να γίνουν «κερδοφόροι» ο Μυτιληναίος, ο Κοπελούζος και το σινάφι τους, δείχνουν καθαρά τις προθέσεις τους. Μόνο πάνω στα κοινωνικά ερείπια και στα πτώματα των εργαζομένων μπορεί να ανακάμψει η κερδοφορία τους, να συνεχίσει να ζει ο καπιταλισμός…

Αν η πολιτική τους περάσει, θα οδηγήσει τους εργαζομένους σε πλήρη εξαθλίωση, σε μια ακόμα πιο βαθιά και καταστροφική ύφεση, σε ανεξέλεγκτη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων, σε μια οικονομική κατάρρευση σαν αυτή που οδήγησε το ΔΝΤ την Αργεντινή ή τη Λετονία.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ»

Οι θεατρινισμοί και η παρωδία «αντίστασης» του θλιβερού υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν. Όλο αυτό το θέατρο θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε το τεράστιο σκάνδαλο της συστηματικής εισφοροδιαφυγής-εισφοροκλοπής απ’ τη μεριά του κράτους και των εργοδοτών, καθώς και την άτοκη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων από τραπεζίτες και βιομηχάνους που τα οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, επιχειρεί να «περάσει» την αντίληψη ότι το «ασφαλιστικό μπορούσε να είναι και χειρότερο» χωρίς τη «σθεναρή» υπουργική παρέμβαση, να κοιμίσει τον κόσμο, να κατευνάσει τις αντιστάσεις. Όμως το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό μέτρο. Πρόκειται για ένα «νόμο-εφιάλτη» σε μια «κοινωνία-εφιάλτη», καθώς ανατρέπει εκ βάθρων τη φιλοσοφία του ασφαλιστικού συστήματος με τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα και τελικά στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση.

- Με δουλειά μέχρι θανάτου (40 χρόνια σε καθεστώς τεράστιας ανεργίας και ελαστικής εργασίας!).

- Με συντάξεις-επιδόματα φτώχειας, αν όχι κηδείας, με αναπλήρωση 48% επί του μέσου όρου των αποδοχών όλου του εργασιακού βίου! Για πλήρη 40 χρόνια δουλειάς, με πετσόκομμα ή και κατάργηση των επικουρικών και ένα «κοινωνικό επίδομα» των 350 € στα 65 (με ή χωρίς) εισοδηματικά κριτήρια!

- Με 5 χρόνια αύξηση του χρόνου εργασίας και για τα βαρέα και ανθυγιεινά, παράλληλα με την «επανεκτίμηση» της λίστας, δηλαδή τον περιορισμό της.

- Με πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, μεταξύ αυτών και των συντάξεων χηρείας κλπ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ - Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Για μια αντικαπιταλιστική πολιτική απάντηση στον καταστροφικό «μονόδρομο» που επιχειρούν να μας επιβάλουν, για την πραγματική σωτηρία-προστασία των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και συμφερόντων, για να πληρώσουν την κρίση οι τραπεζίτες και οι καπιταλιστές που τη δημιούργησαν, παλεύουμε για:

- Ανατροπή όλων των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Άμεση έξοδος από το «μηχανισμό κατεδάφισης»

- Άμεση παύση πληρωμών, κατάργηση του χρέους, και όχι των εργατικών δικαιωμάτων.- Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς

– κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις - μείωση των ωρών εργασίας - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - απαγόρευση των απολύσεων.

- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

- Αντικαπιταλιστική ρήξη - αποδέσμευση από την ΟΝΕ, την Ευρωζώνη και την ΕΕ.

- Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου στο 45% {από 20% σήμερα), κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και φορο-ελαφρύνσεων για τους καπιταλιστές – φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας

- Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα – Δημόσιο αναδιανεμητικό, κοινωνικό, ασφαλιστικό σύστημα. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης- Δημόσια και Δωρεάν υψηλού επιπέδου Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση για όλους

-Να κοπούν οι εξοπλισμοί.-Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.

Με τέτοιους στόχους μπορούμε να χτυπήσουμε την πραγματική αιτία της κρίσης: τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των καπιταλιστών, το ίδιο το καθεστώς της εκμετάλλευσης. Να υπερασπίσουμε τα σημερινά μας δικαιώματα και ανάγκες. Να γίνουμε επικίνδυνοι γι’ αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, ανοίγοντας το δρόμο για γενικότερες αλλαγές σε όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για την κατάργηση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της εξουσίας του κεφαλαίου.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ!

Ούτε μια μέρα αναμονή! Οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και στις συγκοινωνίες πρέπει να γενικευτούν. Οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν τώρα, ξεπερνώντας την αδράνεια και την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που προετοιμάζει το έδαφος για να υπογράψει μια προδοτική σύμβαση με τον ΣΕΒ, με αυξήσεις 0%, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 5% και ο κόσμος στενάζει από τη φτώχεια, και αυτό χωρίς να ρίξει μια ντουφεκιά! Είναι πραγματική πρόκληση ότι οι εργατικές συνομοσπονδίες δεν εξαγγέλλουν πανεργατική απεργία και περιορίζονται σε άνευρα απογευματινά συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η γραφειοκρατία φοβήθηκαν τη δυναμική των αγώνων και αποφάσισαν να…τους κόψουν. Γι’ αυτό, για μια ακόμα φορά, όπως στις 17 του Δεκέμβρη και τις 24 του Φλεβάρη, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ 48-ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

Κάθε σωματείο, κάθε δύναμη της Αριστεράς, κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος, πρέπει να συμβάλουν σε ένα μεγάλο μέτωπο μάχης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας και την έξοδο από το μηχανισμό κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την παύση πληρωμών και την κατάργηση του χρέους, την απειθαρχία στις συνθήκες και τις επιταγές της ΕΕ, την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Σε ένα μεγάλο, ενωτικό, ταξικό, πολιτικοποιημένο και ανεξάρτητο από την κυρίαρχη πολιτική κίνημα, που θα ξεπερνάει τον προκλητικό συμβιβασμό και την υποταγή της γραφειοκρατίας, που θα ανοίξει με τη δύναμή του τους δρόμους αυτής της πορείας. Σε μια νέα ελπίδα για τον κόσμο της δουλειάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου