Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες Λουτρακιώτες αντιφασίστες


Τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, ο περιφερόμενος θίασος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στην Περαχώρα και στο Λουτράκι, ενώ γνώριζαν ότι η τοπική κοινωνία έχει θορυβηθεί και τους θεωρεί ανεπιθύμητους. Και στις δύο περιοχές οι κάτοικοι (προς τιμήν τους) αντέδρασαν, ειδικά δε στο Λουτράκι έγιναν επεισόδια, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και δύο αντιφασίστες της περιοχής. Σήμερα Τρίτη 26/3 περνάνε από εισαγγελέα στις 12:30μμ και από αυτόφωρο στις 3:00μμ. Σε έναν τόπο που έχει υποφέρει από το ναζισμό, είναι πρόκληση η παρουσία νεοναζί οπουδήποτε. Αυτό πάει προς όλους, και τοπικούς άρχοντες αλλά και δημοσιογράφους, που επειδή το σύστημα αυτή τη στιγμή χρειάζεται τις εφεδρείες του και προωθεί τη Χρυσή Αυγή, συναγελάζονται με τους νεοναζί, προσβλέποντας είτε στα ψηφαλάκια είτε στην αναγνωσιμότητα αντίστοιχα (ή και σε πιο άμεσα οφέλη).

Εδώ οφείλουμε να καταγγείλουμε την εντυπωσιακά (και ύποπτα) φιλο-χρυσαυγίτικη στάση σύσσωμων σχεδόν των τοπικών ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά, τοπικό blog αποκάλεσε τις τελευταίες μέρες τον Μπούκουρα... "πολιτικό επιπέδου"! Ελπίζουμε τα τοπικά blogs να θαύμασαν χθες το "πολιτικό επίπεδο" του Μπούκουρα όταν κλώτσαγε λουτρακιώτη τη στιγμή που ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος. Οι ναζιστικές συμμορίες εξαπλώνονται μόνο με τον εκφοβισμό, τον τραμπουκισμό και το χρηματισμό. Είναι αυτονόητο για όποιον πιστεύει στην ελευθερία να μην ανέχεται τέτοιους συμμορίτες και τους μπράβους τους.


  • Επειδή όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία πατριδοκάπηλη συμμορία που εξαπλώνεται με όρους μαφίας, προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και στρέφεται εναντίον όσων αγωνίζονται.
  • Επειδή αυτός ο τόπος έχει υποφέρει από τους ναζί και δεν είναι δυνατόν να τους αντιμετωπίζουμε σαν "άλλο ένα κόμμα".
  • Επειδή η απελευθέρωση από την άτυπη χούντα της ΕΕ και του ολοκληρωτικού καπιταλισμού δεν θα έρθει με μία επίσημη -και ακόμα χειρότερη- χούντα, αλλά με την πραγματική δημοκρατία των εργαζομένων, με το λαό που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και δε θα αφήσει την τύχη του σε νέους "σωτήρες".
  • Επειδή είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι ενάντια στη φρίκη του ναζισμού.
  • Επειδή "θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία"...

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου