Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καμία ανοχή στους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο

Στις 28/6, ημέρα Παρασκευή και γύρω στις 11 το βράδυ, ομάδα δέκα περίπου φασιστοειδών (κάποιοι με διακριτικά της Χρυσής Αυγής) επιτέθηκαν στο κέντρο της Κορίνθου σε δύο νέους αγωνιστές της πόλης μας, με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες κατά των μνημονίων και του φασισμού, μπροστά σε δεκάδες κορίνθιους, καθώς λίγα μέτρα παραπέρα πραγματοποιούνταν το καθιερωμένο πανηγύρι του Απ. Παύλου. Αυτή η θρασύδειλη δολοφονική επίθεση (10 εναντίον 2, χτυπήματα με αλυσίδες και σιδερογροθιές στο κεφάλι) δείχνει αυτό που λέγαμε από την αρχή της ανόδου αυτής της ναζιστικής συμμορίας: η Χρυσή Αυγή δεν έχει στόχο μόνο τους μετανάστες. Βασικός της στόχος είναι όσοι αγωνίζονται για την ελευθερία, όποιος σηκώνει κεφάλι. Γι'αυτό τη στηρίζουν και την προωθούν ως «αντισυστημική», γιατί τη χρειάζονται για να περάσουν, μέσω του φόβου και του εκμηδενισμού των αντιδράσεων, τις πολιτικές της εξαθλίωσης που προωθούν ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι το μόνο κόμμα που συμφώνησε με τη Νέα Δημοκρατία στο φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ μέσα σε μια νύχτα και στην άμεση απόλυση κι άλλων συνανθρώπων μας ήταν η Χρυσή Αυγή. Τη δυναμώνουν ώστε να τη χρησιμοποιήσουν, τόσο για να τρομοκρατεί αγωνιστές, όσο και ως κυβερνητικό εταίρο αν χρειαστεί.
Έχουν πέσει, λοιπόν, όλες οι μάσκες. Τώρα που αποδείχθηκε ότι δε χτυπάνε μόνο μετανάστες αλλά και Έλληνες, τώρα που χτύπησαν συμπολίτες μας και συναγωνιστές μας, δεν μπορεί να υπάρχει πλέον καμία ανοχή της κορινθιακής κοινωνίας σε αυτή τη ναζιστική συμμορία. Δεν θα τους επιτρέψουμε να λυμαίνονται και να μολύνουν την πόλη μας με τους τραμπουκισμούς και το μίσος τους. Η καταδίκη του φασισμού είναι μέρος του αγώνα που δίνουμε για την ελευθερία, του αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων, την απελευθέρωση από την ΕΕ κι από κάθε κηδεμόνα και το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι και όχι κάποιον γελοίο φίρερ. Είναι κομμάτι αυτού του σάπιου πολιτικού σκηνικού και μαζί θα τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 5/7 στις 6:30 στην πλατεία Περιβολάκια. Δεν θα φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην ίδια μας την πόλη, δεν θα αφήσουμε να γίνει γκέτο των νεοναζί τραμπούκων. Φασίστες και κυβέρνηση δουλεύουνε μαζί, τσακίστε τα μνημόνια και τη Χρυσή Αυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου