Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση-συζήτηση: «Τοπική αυτοδιοίκηση και αριστερά»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας σάς καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τοπική αυτοδιοίκηση και αριστερά», στην οποία θα συζητηθεί και το κάλεσμα των Τοπικών Επιτροπών Πελοποννήσου για τη συγκρότηση αριστερού, αντικαπιταλιστικού, αγωνιστικού σχήματος παρέμβασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54) αυτή την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μμ και εισηγητής θα είναι ο Άγγελος Χάγιος, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».Ακολουθεί το κάλεσμα των ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πελοποννήσου:

Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, σε τούτη την ιστορική στιγμή που περνάει ο τόπος μας, εμείς, αγωνιστές/στριες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση σχήματος παρέμβασης στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Η κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση βαθαίνει, ενώ το «success story» της κυβέρνησης καταρρέει σα χάρτινος πύργος με την ανεργία να βρίσκεται στο 27%, την υγεία, παιδεία, ασφάλιση να διαλύονται και το δημόσιο πλούτο να ξεπουλιέται στους απανταχού επενδυτές. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα δεξιά και «αριστερά» της δεκανίκια συνεχίζει πιστά στο δρόμο της πολιτικής των μνημονίων φέρνοντας νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η ακόμη μεγαλύτερη φοροληστεία, η διάλυση του πρωτοβάθμιου συστήματος δημόσιας υγείας. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ υλοποιούν σχέδιο εξόντωσης του λαού με σκοπό να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να σώσουν τις τράπεζες, με πρόφαση την αποπληρωμή του χρέους.

Όμως απέναντι στον αντιλαϊκό μεσαίωνα όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι μετανάστες γράφουμε τη δικιά μας ιστορία αξιοπρέπειας. Μια αξιοπρέπεια που χτίζεται με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των πλατειών, τις ηρωικές απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αλληλεγγύη στους απεργούς της Χαλυβουργίας και της ΕΡΤ, τους αγώνες των «ελεύθερων πολιορκημένων» κατοίκων στις Σκουριές και στην Κερατέα, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και την αντιφασιστική-αντιρατσιτική πάλη. Ο δρόμος του αγώνα αποτέλεσε ως τώρα ένα μεγάλο σχολείο εμπειριών και συμπερασμάτων.

Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα: Είτε το κεφάλαιο θα ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος μας, διαπράττοντας το μεγάλο αυτό κοινωνικό έγκλημα, ισοπεδώνοντας οριστικά ό,τι κατάφερε να κατακτηθεί με θυσίες και αγώνες όλες αυτές τις δεκαετίες, είτε εμείς θα χαράξουμε από κοινού το μονοπάτι του νικηφόρου αγώνα, της παρατεταμένης σύγκρουσης και ρήξης με τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΔΝΤ για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα συμφέροντά μας.

Έτσι λοιπόν, σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, η Αριστερά πρέπει να σηκώσει το γάντι της σκληρής αναμέτρησης, να κινητοποιηθεί και να εμπνεύσει, να πείσει και να ενισχύσει την οργάνωση και τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων. Να πάρει διαζύγιο από τις αυταπάτες για «ρεαλιστική» ή φιλολαϊκή διαχείριση της λιτότητας, για διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τους όρκους πίστης στην ΕΕ και στο Ευρώ. Να μην μπει στις ξεπουλημένες λογικές της συνεργασίας με τα αποφόρια του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Να γυρίσει την πλάτη στον αδιέξοδο δρόμο της ιδεολογικής «καθαρότητας» που αρνείται την παραμικρή κοινή δράση. Οφείλει εν τέλει να διατυπώσει μια πρόταση με τους αναγκαίους στόχους, ώστε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να ορίζουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Για εμάς λοιπόν είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός αντικαπιταλιστικού σχήματος παρέμβασης σαν αναπόσπαστο κομμάτι ενός πραγματικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα μάχεται τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ενός σχήματος που θα παλεύει για:

- Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και των Εφαρμοστικών τους Νόμων που έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Την ανατροπή μιας φασίζουσας κυβέρνησης, η οποία με όχημα τα μνημόνια έχει καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών, εργασιακά δικαιώματα, δωρεάν υγεία και παιδεία, και πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Μια κυβέρνηση, η οποία χέρι-χέρι με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους υποτελή προς το διεθνές τοκογλυφικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το λαό σε πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού.

- Ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αντικαπιταλιστική ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. Παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες δεν είναι το σπίτι των λαών, δεν φτιασιδώνεται, αλλά ανατρέπεται!

- Κατάργηση του Καλλικράτη, που είναι η εφαρμογή των Μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι πλέον ξεκάθαρο πως αποτελεί το μακρύ χέρι των επικυρίαρχων της τρόικα. Ήδη ο «τοποτηρητής-γκαουλάιτερ» Φούχτελ συναντά περιφερειάρχες και δημάρχους για να αρπάξει από τις τοπικές κοινωνίες ό,τι αυτές διαθέτουν ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Είμαστε υπέρ μιας αυτοδιοίκησης που θα έχει ως προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής και όχι τα συμφέροντα των δανειστών. Που θα εφαρμόζει τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, φέρνοντας τη λήψη των αποφάσεων στις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων.

- Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και η τρόικα. Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε για τη διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια στους κατοίκους τους. Όχι στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και των κέντρων υγείας, όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Οι ντόπιες επιχειρήσεις και υποδομές να μην ξεπουληθούν αλλά να περάσουν σε κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

- Υπεράσπιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας. Το νερό, ο ορυκτός πλούτος, η ενέργεια, η χλωρίδα και η πανίδα δεν ανήκουν στους ντόπιους και ξένους επίδοξους εκμεταλλευτές και τους μεγαλοεργολάβους διαπλεκόμενους με τη σημερινή περιφερειακή αρχή (βλ. διαχείριση απορριμάτων) αλλά στο λαό της Πελοποννήσου.

- Ακύρωση των σχεδίων για Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων και καταπάτησης -υποβάθμισης του περιβάλλοντος, που προωθεί ο Τατούλης στην Πελοπόννησο για την προσέλκυση επενδυτών-αρπακτικών.  

-  Στήριξη της αγροτικής παραγωγής της περιφέρειας και των μικρομεσαίων παραγωγών και εργαζομένων στην αγροτική παραγωγή, που δέχονται διαρκή επίθεση από κυβέρνηση - Ε.Ε. - ΔΝΤ, ώστε να παραδοθούν πλήρως στο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο του αγροτοδιατροφικού τομέα.

- Υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις στις ΔΕΚΟ!

- Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό. Παλεύουμε ενάντια στον φασισμό, τις νεοναζιστικές συμμορίες και τον ρατσισμό, γνωρίζοντας πως είναι δημιουργήματα και εργαλεία του καπιταλιστικού συστήματος.

Τοποθετούμαστε ενάντια στην λογική της συνδιαχείρισης. Η παρέμβασή μας δεν περιορίζεται σε μια απλή εκλογική καταγραφή αλλά κυρίως στη συμμετοχή σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα και τους αγώνες του λαού της Πελοποννήσου. Δεν επιθυμούμε να αποτελέσουμε μια κλειστή παράταξη που σκοπό θα έχει να αναδείξει παράγοντες – σωτήρες, αλλά ένα σχήμα της αντισυστημικής αριστεράς με ευρεία συμμετοχή που να γίνει πραγματική φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Για αυτόν τον σκοπό απευθύνουμε ένα ανοιχτό, ειλικρινές, ενωτικό κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός μάχιμου περιφερειακού σχήματος που θα παρέμβει στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές και κυρίως ύστερα από αυτές. Απευθυνόμαστε σε οργανωμένους και ανένταχτους αγωνιστές, σε πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες, σε όλους όσους  βιώνουν καθημερινά τον κίνδυνο της ανεργίας, βλέπουν το μεροκάματό τους να λιγοστεύει ακόμη πιο πολύ, αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που έχετε το βλέμμα στραμμένο ακόμη προς τον ήλιο, που πιστεύετε στην υπόθεση της ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας.

Καλούμε σε ισότιμο διάλογο όλους όσους επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή την υπόθεση, να συμμετέχουν με την πρόταση τους, τις ιδέες τους και τη γνώμη τους, προκειμένου αυτό το εγχείρημα να αποκτήσει τα πιο μαζικά, δημοκρατικά, πλατιά χαρακτηριστικά.ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου