Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

4ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου: Ζωή χωρίς σύνορα, ζωή χωρίς αγκυλώσεις!

Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης στο 4ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 & 14 Σεπτέμβρη.

Με συναυλίες, συζητήσεις, διεθνή κουζίνα και με μια σειρά καλλιτεχνικά δρώμενα, γιορτάζουμε την ισότητα, αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και δυναμώνουμε τη συλλογική αντίσταση ενάντια στο φασισμό και τις συμμορίες των νεοναζί, ενάντια στο ρατσισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης. Κάνουμε πράξη την ακλόνητη πεποίθησή μας, ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει μόνο μέσα από τις δράσεις και τους αγώνες μας - τις δράσεις και τους αγώνες καθενός από εμάς.

4ο Αντιρατσιστικο_press

Δίνουμε ραντεβού:

Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 7:30 μμ στο Κέντρο Νέων Κορίνθου (Κολιάτσου 112)

«Το σχολείο ασπίδα στο φασισμό, το ρατσισμό και τη βία»
Συζητάμε με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής για το ρόλο που μπορεί να παίξει το σχολείο σαν ασπίδα στο ρατσισμό, το φασισμό και κάθε μορφή βίας.
Ομιλητές: Δημήτρης Πολυχρονιάδης (δάσκαλος, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ), Παύλος Χαραμής (φιλόλογος, πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ)
Συνδιοργάνωση με την Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας

Ακολουθεί ρεμπέτικο γλέντι με το μουσικό σχήμα «Η παρέα του ρεμπέτικου».


Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 6:30 μμ στην κεντρική πλατεία (Φλοίσβος)

Λίγες μέρες πριν κλείσει ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου «Killah P» Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Συζήτηση: «Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου "Killah P" Φύσσα - Ξετυλίγοντας το νήμα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής»
Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάννης (δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος και της ΚΕΕΡΦΑ), Δημήτρης Ψαρράς (μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός» στην Εφημερίδα των Συντακτών, συγγραφέας του βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής»), Mistah Rude (Πρωτοβουλία κοινωνικών δράσεων «Δεν Ξεχνάμε» - οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα)


Ακολουθεί hip hop συναυλία με τους Έλευση, Mistah Rude και Κόκκινοι Κόσμοι.

Παράλληλα, στη μέσα αίθουσα του δημοτικού θεάτρου στις 10:00 μμ θα παρακολουθήσουμε το παραμύθι με εικόνες σκιών και ζωντανή μουσική «Ο Χασάν και ο Δράκος» από τον Θίασο Σκιών «Τα Μαύρα Μάτια Σου».


Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 6:30 μμ στην κεντρική πλατεία (Φλοίσβος)

Με το στρατόπεδο συγκέντρωσης να εξακολουθεί, δυο χρόνια μετά, να αποτελεί ανοιχτή πληγή για την πόλη και την τοπική κοινωνία, πηγαίνουμε τη συζήτηση ένα βήμα πιο πέρα και εξετάζουμε συνολικότερα τις νεώτερες μορφές εγκλεισμού, με το κράτος στο ρόλο του παραβάτη των ελευθεριών και των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Συζήτηση: «Νεώτερες μορφές εγκλεισμού: Από τα κέντρα κράτησης στις φυλακές τύπου Γ»
Ομιλητές: Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (δημοσιογράφος, περιοδικό Unfollow), Ηλέκτρα Κούτρα (δικηγόρος Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Πλειάδες»)


Η τελευταία βραδιά του φεστιβάλ θα κλείσει δυνατά με τη συναυλία των Μεθυσμένα Ξωτικά, Κώστα Παρίσση (Υπόγεια Ρεύματα) και Όραμα.


Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου